Mansbarnet

Mansbarnet

Mansbarnet

Johan Holmströms blogg om samtidens trivialiteter.

Vi kommer kräkas så mycket.

Johan Holmström  |  Publicerad 2021-09-07 09:21  |  Lästid: < 1 minut

När semestern var slut blev alla förkylda. I barnens skolor försvann typ hälften av barnen hem igen första veckan. Jag blev snorig, R blev snorig. Vänner föll till höger och vänster. Våra immunförsvar är förslappade efter alla restriktioner och handsprit. De vita blodkropparna har inte behövt gå till jobbet på snart två år. Och nu kommer vintern och med den självaste Mårran: Vinterkräksjukan.

Jag har inte haft kräkis på två år. Nu kommer jag få den igen. Jag känner det i hela kroppen. Innan pandemin hände det ibland att jag åkte dit två gånger på en säsong. Hur ska det bli nu när immunförsvaret inte ens kan spöa upp en vanlig dagissnuva? Tänk om jag får det tre gånger i år. Hur ska jag kunna bli människa igen efter det?

Ni minns hur det är va? Hur man önskar att man vore död, bara kroppen slutade läcka ondska. Kompisar till mig fick kräksjukan när de hade en bebis. De la sig på inplastade madrasser i vardagsrummet och kräktes i utspridda kärl. Den som hade tillfällig paus i kräkandet fick byta en blöja. Mamman ammade och kräktes samtidigt. Så kommer vi ha det i vinter. Jag kommer kräkas. Du kommer kräkas. Alla vi känner kommer kräkas. God jul.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-09-07 20:09