Mansbarnet

Mansbarnet

Mansbarnet

Johan Holmströms blogg om samtidens trivialiteter.

Vem vinner egentligen av Bamse och Wolverine?

Johan Holmström  |  Publicerad 2022-03-11 07:50  |  Lästid: 2 minuter

I den tidigare posten om att räkna ut bråkvärdet använde jag exemplet att bråka om vem som skulle vinna i en kamp på liv och död mellan Bamse och Wolverine. Exemplet var menat att vara dumt, men jag har inte riktigt kunnat släppa det sen och har även hunnit ölbråka med en vän om saken.

Wolverine har sitt hårda skelett och förmågan att regenerera. Plus att han har sylvassa klor och är bra på att slåss. Folkilsken!

Bamse är å andra sidan mycket stark. Världens starkaste björn. I sig betyder inte det så mycket. Wolverine kan mycket väl vara starkare än björnar han också. Men Bamse kastar utan problem upp folk i grantoppar. Jag har också sett honom stoppa sjörövarnas kanonkulor utan att hans lilla björnkropp ens rör sig. Han kan stoppa in fingret i ett gevär och stoppa en kula. Betyder det att Bamse är helt skottsäker? För det är inte ens Wolverine.

Vi måste förutsätta att Bamse är dunderladdad och inte en vanlig liten björn. En vanlig liten björn blir färs direkt när Wolverine kommer viftande med klorna. Då Bamse inte slåss av princip verkar det rimligt att Wolverine angriper först. Bamse lär försöka övertala Wolverine att det är dumt att slåss och bättre att vara snäll, men Wolverine slår dövörat till. Det kommer bli fight. Men hur hårt Wolverine än hugger med klorna kan han omöjligen hugga värre än en kanonkula från sjörövarna. Därmed står fältet öppet för Bamse att kasta upp Wolverine i nyss nämnda grantopp eller bolla honom över huvudet tills Wolverine blir alldeles snurrig. 

Wolverines enda chans till seger är att hålla sig kvar i fighten tills dunderhonungen slutat verka. Förvisso inte omöjligt, men det skulle kräva ett defensivt rävspel från Wolverines sida som rimmar illa med hans karaktär. Bamse tar det här. 

En intressant konsekvens av Bamses förmodade seger är att Wolverine skulle få pisk även av Nalle-Maja, då hon också blir stark av dunderhonung. Att hon får ont i magen i tre dagar efteråt blir en klen tröst för Wolverine i grantoppen.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar