Annons

Mansbarnet
Johan Holmström skriver om samtidens mirakel och plågor.

Annons
 

VÄRLDSRÄDDAR-IDÉ BORTSKÄNKES TILL FLITIG.

Om någon nu ens minns att jag hade en blogg så tog jag en kort paus från den när jag fick mitt andra barn. Pausen blev visst ett och ett halv år lång. Av någon anledning trodde jag nämligen att två barn skulle vara ungefär som att ha ett barn och en guldhamster, men det visade sig snarare vara som att ha två barn. Detta om detta. Här kommer dagens världsräddar-idé:

Annons

Kan inte någon som inte är jag bara ta sig i kragen och göra en app eller sajt som berättar vad som är det mest miljövänliga valet att köpa inom varje kategori? Alltså att du skriver in ”jeans” eller ”familjebil” i ett sökfönster och så kommer det upp en topp tre. Jag hade köpt precis varenda grej efter vad appen sa om det så innebar att jag behövde köra en bil från OBH Nordica och gå klädd från topp till tå i Sloggi. Troligen många andra också. På så sätt skulle världens företag bli oerhört sugna på att toppa listan och pumpa in pengar i sitt miljöarbete.

Ja det finns problem. Väldigt många faktorer måste vägas in. Det räcker såklart inte att något byggts i en miljövänlig fabrik, om råvarorna till komponenterna samtidigt förädlats någonstans där elen producerats genom att elda upp schimpans-ungar. Men det går säkert att räkna ut av någon ung rask med en sån där stor miniräknare som kan göra grafer.

Jag vet inte heller riktigt hur man skulle tjäna pengar, men twitter tjänar väl heller inga pengar men tuffar ändå vidare år ut och år in. Om inte annat är väl det här en utmärkt grej att lägga skattepengar på.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar