Mansbarnet

Mansbarnet

Mansbarnet

Johan Holmströms blogg om samtidens trivialiteter.

Spoilerfritt matrixgnäll.

Johan Holmström  |  Publicerad 2022-02-11 09:41  |  Lästid: 2 minuter

Såg Matrix 4 igår. Urk. Precis allt i filmen har redan gjorts bättre av någon annan. Nolan har gjort bättre scifi och Keanu Reeves själv har gjort bättre action som John Wick. Matrix 4 rör sig i gele.  Filosofipladdret tar aldrig slut. Så har det förvisso alltid varit, men den här gången tänkte jag inte ”om jag varit smartare hade jag förstått det här” utan ”om manusförfattarna varit smartare hade jag förstått det här” så någonting har gått förlorat.

Regissörer som haft en megahit för länge sedan bör nog hållas borta från att tina upp sina alster. De är för djupt insyltade och verkar sakna förståelse för sina egna koncepts utveckling. De minns inte vad som var kärnan i idén, förstår inte vad som bör byggas ut och missar det som åldrats dåligt. Matrix 4 skulle naturligtvis ha gjorts av någon som såg Matrix 1 som ung och sedan levt sitt liv i efterdyningarna av den. Som Mandalorian. Känslan är kvar, det andra är nytt.

Ridley Scott ska aldrig mer göra Alien-filmer. (Titta vad bra det blev när han inte gjorde Bladrunner 2049) Peter Jackson är för länge sedan färdig med Midgård och George Lucas bör aldrig mer ens titta åt Star Wars. Enda undantaget jag kan komma på är att George Miller får göra en ny Mad Max i månaden om han vill. Allting med den filmen är otroligt. Särskilt att den blev av. Pitchen är minst sagt svag på pappret.

-Vi ska göra en ny Mad Max. Vill du investera? George Miller som föddes 1945 ska regissera.

-Oj. Har han gjort något bra på sistone då?

-Nja. Babe den modiga lilla grisen från 1995. Happy feet 2 var väl okej också.

-Hmm. Vem ska klippa?

-Georges fru.

-Vad är hon känd f…

-Grisfilmen. Också grisfilmen.

Mad Max hade fått noll kronor i investering från mig. Matrix 4 får ett och ett halvt mansbarn av fem möjliga.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-02-11 10:17