Mansbarnet

Mansbarnet

Mansbarnet

Johan Holmströms blogg om samtidens trivialiteter.

Slutgnäll innan sommarlovet.

Johan Holmström  |  Publicerad 2023-06-14 23:54  |  Lästid: 2 minuter

Några sista grejer jag är trött på bara. Sen är det sommarlov.

Turkiet.

Säg ja eller nej nu bara, men håll inte på mer. Jag är beredd att skita i Nato om det ska vara på det här viset. Känns som att vi håller på och tjatar på någon om att vi ska ta en öl och den personen säger ”kanske nästa vecka” och har sagt så sedan nyår. Hur kul känns det då att dricka öl?

Uttrycket ”killgissa”

Första gången jag hörde ordet killgissa blev jag typ knäckt över hur bra det var. Insiktsfullt och svängigt. Nu har det nästan blivit synonymt med att gissa. All humor är borta. Kvar finns bara ett ord som är sämre än gissa.

Uttrycket ”skrattet fastnar i halsen”

Finns det något humorlösa älskar mer än när det kommer en film som inte är särskilt rolig, men där det lite roliga som finns plockas bort av en hemsk underton? Jag tror inte det. Att då få säga att skrattet fastnar i halsen ger den humorlösa en stark känsla av överlägsenhet. Här håller vi inte på och tramsar! Du trodde det skulle skrattas, men ICKE.

Uttrycket ”Vi tar det igen”

Ett snorkigt twitter-uttryck för att motivera varför du ska skriva något skit som skrivits många gånger av andra förut. Ta det inte igen. 

Företag som demokratiserar nåt.

Att säga att de demokratiserar någonting får företag att känna sig som rebeller för mänsklighetens bästa, när de egentligen bara säljer något billigt. För någon månad sen släppte till exempel IKEA en serie högtalare och hävdade då utan skam att de demokratiserade musiken. Från det diktatoriska helvete musiken tydligen befunnit sig i.

Svenska kronan.

Jag och R har lovat att ta barnen till Legoland I sommar. Det var inte precis gratis när löftet levererades, men nu är det som att vi ska till Monaco och bli fulla i Formel 1-depån. Skillnaden är att det verkar kul att vara full i depån. 

Aftonbladet Plus.

Ingen på jorden känner mig lika väl som Aftonbladet Plus. Jag kommer aldrig någonsin att betala för någonting som Aftonbladet säljer, men oj vad bra de är på att skriva rubriker som lockar mig. Deras tre lömskaste genom tiderna: ”Putins underjordiska megabunker avslöjad”, ”Den här penistypen föredrar kvinnor” och ”Forskare: Jättar har existerat - i Europa”

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-06-15 09:29