Mansbarnet

Mansbarnet

Mansbarnet

Johan Holmströms blogg om samtidens trivialiteter.

Slow close-toa. En välsignelse och förbannelse.

Johan Holmström  |  Publicerad 2021-03-12 09:24  |  Lästid: < 1 minut

Jag tillhör den lyckliga grupp av befolkningen som tilldelats slow close toalettlock, alltså att ringen och locket glider ner mot toalettstolen i en mjuk, ninjalik rörelse. Slow close är en underbar produkt. En lätt knuff är det enda som behövs och jag behöver aldrig vara rädd för att väcka någon på morgonen med en brutal smäll från badrummet. Problemet är att alla i samhället inte har det lika bra som jag. Inte att det är orättvist, det skiter jag naturligtvis i, men att det ställer till det för mig.

För nu är jag van vid slow close. Så när jag är på andra toaletter förutsätter jag att även dessa har välsignats av slow close-gudarna. Men alla toaletter är inte skapta lika. Sats på söder har till exempel inte slow close. Ringen och locket är extra tunga också, som att de är gjorda i det där materialet man gjorde telefoner av förut. Själva rummet är dessutom extremt litet. Så när jag nu ofrivilligt drämmer ner locket efter uträttat ärende så nås mina oskuldsfulla trumhinnor av ett jävelusiskt brak de inte är vana vid och sen får jag träna svårt lomhörd.

Antingen får alla ha slow close eller får vi tyvärr förbjuda det.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-03-12 09:24