Mansbarnet

Mansbarnet

Mansbarnet

Johan Holmströms blogg om samtidens trivialiteter.

Så kan Ulf Brunnberg bli lyckligare.

Johan Holmström  |  Publicerad 2021-05-27 13:35  |  Lästid: 2 minuter

Naturligtvis är Ulf Brunnberg extra missnöjd med den planerade rebooten av Saltkråkan och det finns nog många deprimerande skäl till det. Men idag tänker jag utgå från att det inte ligger något sunkigare bakom bedrövelsen än att han ääälskar Saltkråkan. Inget SD-gnäll, ingen åldersgrej, han är bara galen i franchisen. Och då förstår jag dig Ulf! För jag är precis likadan.

Jag avskyr när historier jag älskar rebootas på fel sätt. Eller när det kommer uppföljare eller prequles som inte rimmar med hur jag vill ha det. Men vet du vad det fina är Ulf? Allt är bara påhittat! Så du kan också hitta på och ha det precis som du vill i ditt eget huvud och ingen jävel kan ta det ifrån dig. Hur mycket makt och pengar de än har.

Jag accepterar ingenting som hänt i Alien-världen efter Alien 2. Tvåan slutade precis som jag ville för Ripley och Newt och Alien 3s brutala förintelse av allt som utspelade sig i tvåan hände alltså aldrig. Inte för mig. Men hur hänger det ihop kanske du undrar Ulf? Kan man bara ignorera Alien 3 och hitta på själv? Ja precis! För både Alien 3 och det som händer i mitt huvud är påhittat och därför också helt likvärdigt. Alien 3 hände aldrig har jag bestämt och vad kan David Fincher och de andra träskallarna bakom Alien 3 göra åt saken? Jo det ska jag berätta för dig Ulf, att David Fincher och hans rövgäng kan inte göra ett smack.

Den här strutsningen innebär inte ens att jag ogillar Alien 3 och 4. Jag bara tittar på dem som ett njutbart hypotetiskt scenario. ”Ja så här hade det kunnat gå till. Men det gjorde det inte. Inte EGENTLIGEN.”

Terminator tog också slut efter tvåan för mig. I Star Wars lutar det åt att jag inte kommer godkänna 7-9, men däremot 1-3 samt Solo, Mandalorian och Rogue 1. Och så kan det bli trots att jag tycker 7-9 är mycket bättre än 1-3. Förstår du Ulf? De kan inte komma åt dig. Du får göra dina egna bananas-regler. Om du vill ha Saltkråkan kvar som den var så är det bara att köra och om du vill att Fabror Melker sköt på Tjorven med sina laserögon så kan det vara så istället. Njut Ulf. Du är fri.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-05-27 13:43