Annons

Mansbarnet
Johan Holmström skriver om samtidens mirakel och plågor.

Annons
 

RIKEMANSREKLAM.

Så fort en tidning börjar antyda att den mest läses av rika människor så händer det något konstigt med annonserna. De blir rikemans-annonser. I grunden vanliga annonser, fast med rikemanstwist. Som anhängare av tesen att det inte är så stor skillnad på folk oavsett inkomst, tycker jag det är märkligt att rikemans-annonseringen får tuffa på så ostört. Varför protesterar ingen rik mot att de buntas ihop till förutsägbara idioter? Här är några exempel från senaste Perfect guide. Jag har alltså inte snokat upp nån märklig lokaltidning från Djursholms slavägarförening, utan det här är en välgjord, tämligen bred Svd-produkt.

Annons

Office Lens 20160216-215327

Titta så fiffigt. Genom att elegant placera en dyr produkt bredvid den egna loggan förstår de rika genast att Lagerlings är ett varumärke för dem. Men för att även den allra trögaste ska förstå poängen, har de valt en av de tydligaste rikemansprodukterna som finns att uppbringa: Louis Vuitton-väskan med femhundra loggor. Är ni säkra på att alla fattar nu? Vore det inte ännu tydligare med en stor hög smaragder och tusenlappar som låg lite casual på golvet? Det här är rikemansreklamens motsvarighet till när en tjej i bikini står i en biltidning från 80-talet och håller upp en navkapsel.

Office Lens 20160216-215440

Finns det något som rika människor är som tokiga i så är det ju riddare, det vet ju alla. Så det här blev verkligen superlyckat. Inte krystat heller, för läs hur bra de tar hem idén i första raden: “Som en sann riddare får vi bara bra betalt om det blir bra för våra kunder.” Nu har jag inte precis alla detaljerna färskt i minne, men visst var det precis den lönemodell som gällde för medeltidens riddare?

Office Lens 20160216-215505

Oförarglig basreklam för nån slags myskläder. Fast med såna där fina skor som alla rika älskar att ha på sig i tid och otid. Men var är värjkäppen?

Office Lens 20160216-215604

Och så lite göttiga småformat mot slutet. Kryssning på Donau, päls och rosor. Vilken riking kan motstå den klassiska powertrion?

 

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar