Mansbarnet

Mansbarnet

Mansbarnet

Johan Holmströms blogg om samtidens trivialiteter.

Reklam i manliga träningstidningar.

Johan Holmström  |  Publicerad 2022-09-28 09:27  |  Lästid: 3 minuter

Jag läser en del manliga träningstidningar nuförtiden och skäms knappt för det. Reklamen är ofta intressant också. Låt oss titta efter.

Så här håller mina barn också på. ”Pappapappapappa, kolla på det här” och så gör de något helt ospektakulärt, typ snurrar, kastar en tennisboll två meter eller, som här då, hoppar från en mur i italiensk stil. Fast den som hoppar är en helt vuxen man och den som tittar fejk-imponerat är en modell i svintajt klänning.

Ibland misstänker jag att de amerikanska träningstidningarna mest läses av folk som är intresserade av träning i teorin och snabba kolhydrater i praktiken. En annons för en sko för dig som inte vill böja dig ner i onödan stärker den teorin. Om du undrar hur det går till att stoppa ner en fot i en sko är det bara att följa den pedagogiska pilen.

När man gör reklam vill man ofta inspirera och visa produkten så lockande och drömmigt det bara går. Låt mig presentera ”The perfect fitness space”. En matta, en bänk och några hantlar. Exakt hur slappt är detta? Mattan är till och med skrynklig. Hela setupen känns som att de tömde någons garage i smyg när denne var och handlade snus och bara hade fem minuter på sig. Blir nyfiken på den gratis design-konsultationen som erbjuds också. ”Töm garaget på bil. Ställ in hantlar. Konsulation slut”

Är det där en lila Mads Mikkelsen och hans lila tjej? Rätt konstig stämning är det i alla fall. Det är så här jag föreställer mig att det ser ut i Nooshi Dadgostars huvud när hon tänker på folk som bor på Lidingö.

Reklamskapande när det går undan. 

-Vi behöver illustrera smart och natur. 

-Einstein var rätt smart va? 

-Japp.

-Träd är natur.

-Bra. Men hur fan får vi in att vi bryr oss?

-Hmm.

Här har vi en hel svit. Återigen Skechers. Jag vet inte vilka människorna på bilderna är, men sannolikt sportkändisar. Det intressanta tycker jag är att männen är rent anti-staljade för att se så tråkiga ut det bara går. En parodi på heterosexuella pappor. Som att målgruppen för skorna föraktar mode så intensivt att det inte får finnas minsta lilla gnutta glädje i modellernas kläder. Gubben i mitten sticker ju ut som Lady Gaga för att han fick ha olika nyanser på byxor och jacka i alla fall. Det här är skor för dig som behöver gå. Punkt. Inget trams!

Den här kommer inte från en träningstidning men får vara med ändå för sin sin fantastiska copy. ”En smäcker och guldbeklädd vintunna gör detta till något helt nytt och väldigt premium”. Ja titta bara vad smäcker! Grannen kan stoppa upp sin nya Tesla där solen aldrig skiner, för nu är det du som ställer fram en fucking premiumtunna vin som får medelklass-hakorna att tappas.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar