Annons

Mansbarnet
Johan Holmström skriver om samtidens mirakel och plågor.

Annons
 

PRYDNADSFÖREMÅL!

När det kommer till inredning är vi ändå hyfsat överens hemma. Varken jag eller R har någon överdrivet bisarr inredningsfetisch. Hon lutar lite mer åt ”pensionärsinredning” och jag åt ”hipstermöbler”, men det brukar reda ut sig.

Annons

Ett område där vi inte är överens alls är prydnadsföremål, definierat som små fina prylar som inte gör något mer än att stå i fönsterkarmen och pryda. Jag gillar prydnadsföremål för det är mysigt. R ogillar det för att det är plottrigt. (Låt mig bara vara tydlig med att jag inte på något sätt är galen och vill ha en stor samling gipstroll eller små stridsvagnar överallt, utan vi snackar en eller två små trivselspridande detaljer per fönsterkarm)

Hittills har jag lyckats tvinga igenom en ynka statyett. Enda anledningen till att den accepterats är att min mamma har gjort den och jag har spelat ut känslokortet. Men den står där på nåder. Om jag skulle omkomma i en fruktansvärd eldstrid idag hade statyetten tveklöst varit borta innan helgen.

Men nu är jag i Sydafrika och som ni vet blir man en annan människa utomlands. En tuffare och mer spirituell person än hemmavid. R är dessutom inte här. Så på torsdag är det jag och min nya förvridna Sydafrika-personlighet som åker på hantverksmarknad. Där kommer hjärtat få styra plånboken som Claire Wikholm i en trimmad gocart.mansbarnet_kvadratisk

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar