Mansbarnet

Mansbarnet

Mansbarnet

Johan Holmströms blogg om samtidens trivialiteter.

Preems logga.

Johan Holmström  |  Publicerad 2022-09-23 10:03  |  Lästid: < 1 minut

Jag har älskat Preems logga sen den kom. Det kan vara den märkligaste loggan vi har i hela landet. Hur hamnade ett jättestort bensinbolag (eller vad de nu kallar sig) i en situation där de valde att representera sig av en barn-ritad idiot till björn? 

Som reklamare har jag varit i många, många möten och presenterat idéer. Ofta har jag också haft med mig motsvarigheten till en löjlig björn. Sällan har den löjliga björnen valts. Den ”var kul att se”. Det var ”bra att vi spände bågen”. Men i slutänden är det nog ändå säkrast att välja typ den gröna bollen men en blått dynamiskt streck i som symboliserar framåtrörelse. En så kallad riktig logga.

Jag älskar Preems björn av två anledningar:

1. Det säger något bra om Preem att de valde björnen. En sådan logga kan bara köpas av ovanligt spännande människor. De behövde gå runt i en, förmodar jag, rätt surgubbe-tät miljö och visa upp björnen och säga ”Jag fick ansvaret att ta fram en ny logga, det kostade åtskilliga miljoner och nu har jag valt den här björnen”. Att detta inte bara hände utan också lyckades är på gränsen till unikt. 

2. Den är designad med en perfekt känsla. Exakt lagom dum och genomsnäll. Skulle björnen ljuga för dig? Neeej. Dels är den för dum och dels är den för snäll. Säger björnen att det här är en bra deal på biltvätt så är det nog det. Säger björnen att ”vi smutsaj inte ner natujen” så är det säkert så. Vill du kalla björnen en lögnare rakt i det där mysiga nyllet? Tänkte väl.

Bara för att jag skrev det här nu kan man ge sig fan på att Preem snart byter logga till en boll med ett dynamiskt streck som symboliserar framåtrörelse. Typiskt.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2022-09-23 10:03