Mansbarnet

Mansbarnet

Mansbarnet

Johan Holmströms blogg om samtidens trivialiteter.

Ost, utsikt och tripadvisor.

Johan Holmström  |  Publicerad 2022-08-22 08:39  |  Lästid: 2 minuter

Sommarlovet slut. Jag var i Frankrike och åt ost. Finns det någon bättre uppfinning för barnfamiljer än ost? Vad blir det till lunch pappa? Ost. Jag är hungrig och klockan är 16! Ta lite ost. Jag gillar inte den osten! Ta en av de andra nittio ostarna. Hjälp mig med osten! Nej, alla över tre år kan hämta sin egen ost, pappa har ätit ost och behöver vila.  

Som vanligt när jag är utomlands har jag i min enfald använt tripadvisor för att kolla restauranger och konstaterat att man lika gärna hade kunnat be sin egen stjärt om tips. Tripadvisor misslyckas tio gånger av tio. Alla som bidrar till den appen verkar drivas av geografisk trångsynthet samt snålhet. De kan ha serverats vit flugsvamp till lunch men sätter ändå fem stjärnor så länge det var billigt, låg på huvudgatan och magpumpningen ingick i priset. 

Sen kajkade vi runt lite på Sveriges landsbygd också. Där är väl fint och så men jag tycker det verkar som att få fattar vad som utgör en bra utsikt. Vatten värderas för högt i relation till övrig natur. Så fort människan har vatten inom synhåll från sin veranda slår en absolut frenesi till. Varenda träd, buske och pinne ska bort så att inte en enda droppe potentiellt synligt vatten går ögat till spillo. Mycket märkligt. En bra utsikt består av lager. Några träd och buskar nära. Kanske två ekorrar som slåss om en nöt. Sen några träd till lite längre bort. Buske, blåmes, buske. Sen kommer vattnet, som då kan kontrastera och glittra fint mot växtligheten i förgrunden. Den här mer tredimensionella utsiktsdesignen håller i längden. När det rosévinsberusade ögat hela tiden får något nytt att upptäcka i 3 dimensioner kan många timmar slås ihjäl och klumpen i magen från årets alla arbetsrelaterade vedermödor löses upp effektivt. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2022-08-22 09:07