Mansbarnet

Mansbarnet

Mansbarnet

Johan Holmströms blogg om samtidens trivialiteter.

Om män som oroar sig för parkering i samband med förlossning.

Johan Holmström  |  Publicerad 2021-05-19 14:02  |  Lästid: 2 minuter

Träffade en bekant som ska bli pappa. Han undrade hur jag och R tog oss till och från BB för våra barns förlossning. Egen bil eller taxi? Flashbacks från förr följde.

Jag har hört så mycket hån om män som oroar sig över hur det ska bli med parkering av bilen. Lidit när en stackars sate frågade om parkering under den stora frågestunden på BB, inför massor med fnissande föräldrar. Då skämdes jag, då jag själv grubblade mycket på parkering innan förlossning och till och med var ute en sväng i Danderyd och rekade några veckor innan. Men jag börjar känna att hånet är orättvist. Det handlar om en enkel och viktig regel: Ju mindre din arbetsuppgift är i förhållande till helheten, desto viktigare är det att inte fucka upp.

Tänk dig att du är på ett jobb. Du och en kollega får en massiv arbetsuppgift. Kanske en stor presentation på cirka 250 slides. Superviktig kund. Nio månaders jobb som ska kulminera i det mest brutala möte som någonsin hållits på firman. Din kollega erbjuder sig, häpnadsväckande nog, att göra hela jobbet.Tänka ut alla slides, skriva dem och presentera dem på det hemska mötet. Det enda du behöver göra är att fixa bra fika till presentationen.

Jävlar vad du hade analyserat skiten ur detta fikabröd. Är det för enkelt med kanelbullar? För storslaget med tårta? Tänk om någon är allergisk? Under varje avstämning under projektets gång tror jag du hade haft en ny liten idé om fikat och säkert en korkad fråga eller två. Natten innan hade du ifrågasatt allt. FAAAAAN, jag skulle tagit kolasnittar, nu har jag sabbat hela projektet! 

När dagen väl var kommen hade du suttit där i mötesrummet mitt i det vrålande kaoset och först då insett att ingen bryr sig om fikat. Den spelade ingen roll. Men du fuckade förhoppningsvis inte upp. 

Men varför inte bara ta taxi då och så att säga slippa till och med fikabrödet? I mitt fall handlade det helt om en romantisk bild av att köra hem den nya familjen i egen bil. En ren och vuxen pappabild. Kanske är vi många som delar denna fantasi och jag tycker vi ska få ha den. Det var också toppen. Mycket roligare än taxi.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-05-19 14:08