Annons

Mansbarnet
Johan Holmström skriver om samtidens mirakel och plågor.

Annons
 

NYA FÖRBÄTTRADE FOTBOLLSREGLER.

Nu när jag tittat på minst tjugo hela fotbollsmatcher har jag äntligen skaffat den kunskap och auktoritet som krävs för att förbättra spelets regler. Låt oss gå rakt på förslagen.

 

Flytta straffpunkten.

Annons

Det är alldeles för bra att få straff. Balansen mellan hur svårt det är att göra mål på vanligt sätt och hur lätt det är att göra mål på straff är helt skev. Flytta därför straffpunkten bakåt. Lagom avstånd har uppnåtts när världens bästa forward gör mål på världens bästa målvakt i 60% av fallen. Den här idén hade nog landat bättre i era hjärtan om inte både Zlatan och han i City just missat två viktiga straffar, men jag ber er tänka bort det.

 

Ge domaren en iPhone och ett Viasat Sport-abonnemang.

Föreställ er: Domaren blåser för något, plockar i lugn och ro, närmast gäspande, fram mobilen och tittar på HD-reprisen i slow motion. Sedan säger han bara “Åh fan, det var ju inte alls straff, fel av mig” och så slipper vi allt gnöl. Enormt mycket tid och energi skulle sparas när spelarna slipper stå och vrål-semaforera en centimeter framför domarens spelat likgiltiga nuna.

 

Ersätt linjedomarna med någon sorts maskin.

Hur fan kan hela offside-grejen fortfarande bygga på att det springer en gubbe i sidled och tittar så petnoga hans helt vanliga människoögon förmår? Det är inte seriöst.  Att linjedomarna inte gör mer fel än de gör är ju ett rent mirakel med tanke på hur fort spelet går och att det är folk i vägen precis hela tiden. Fatta beslutsångesten: “OOOOOOOUUUUHFLYTTTADIGFÖRFANVARÄRBOLLJÄVELNOFFSAAAAAAAJD…eller?”

Att pussla ihop ett system som gör ett bättre jobb än dessa stackare bör gå att lösa med produkter från Teknikmagasinet. Uppskattad kostnad: 900 kronor.

 

Låt Zlatan vara lite offside i viktiga matcher.

Jag tror vi alla kan vara överens om att en turnering utan Zlatan är djävulskt mycket tråkigare än en där han är med. Låt oss därför hålla kvar Zlatan längre. Ärligt talat, om Zlatan får göra ett offside-mål här och där, är det hela världen jämfört med till exempel klimatförändringarna? Jag menar inte att Zlatan ska få stå hur mycket offside han vill, det vore varken rimligt eller rättvist, men ett, max två mål per match har han faktiskt förtjänat.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar