Mansbarnet

Mansbarnet

Mansbarnet

Johan Holmströms blogg om samtidens trivialiteter.

Mysiga hälsningar från nyskapad filterbubbla.

Johan Holmström  |  Publicerad 2022-11-16 11:48  |  Lästid: 2 minuter

Filterbubblan jag levt i har länge varit bräddfylld med deprimerande skit. Klimathot, kärnvapenhot, nazisthot. Samtidigt har jag förstått att det finns gott om folk där ute vars bubblor består av klimatförnekelse, vitsar från boken ”Dasshumor” och bilder på utklädda husdjur. Och rätt mycket rasism i och för sig MEN ÄNDÅ!

Jag har varit avundsjuk. Men själv är bäste dräng och nu har även jag tagit tag i min egen verklighet. Den ska framöver vara rosenskimrande med vaselin på linsen. Ett par gånger i veckan söker jag på climate good news. Finns massor av gött kan jag meddela. Allt detta läser jag. Snabbt skapas mysig värme i bröstet. Vi klarar det här! Kanske kan man säga att vi nästan redan klarat det? Ja, fan så säger vi. Hurra för oss! Nästa morgon har DN visst dåliga nyheter om klimatet. Not on my watch!  Det bläddrar jag snabbt förbi. Men min hjärna hann tyvärr registrera rubriken och den antydde hemskheter. Kan väl ändå inte stämma? Snabbt in i bubblan igen. Environment great news. Barriärrevet håller på att återhämta sig. En tidigare utrotningshotad salamander har gjort comeback i en djungel. Åh vad bra.

Framåt lunch kommer kärnvapenångesten. Det här löser Twitter. Söker bara på fraser som putin losing och russian army bad equipment. Äh det verkar lösa sig det här också. Tydligen är ryssarnas atombomber för gamla för att funka ändå. Och om raketerna ändå kommer kan säkert USA skjuta ner dem med ett hemligstämplat vapensystem. En figur utan profilbild sa det nämligen. Väl rutet bildlösa figuren! 

Som en sista triumf för dagen googlar jag Polestar 2 great review för att säkerställa att det var rätt val av mig att beställa just den bilen. Yes, det var helt rätt! Puh. Sen är det dags att skutta hem som Nalle Puh med en burk honing i fickan. Jag må bli dummare och mer inskränkt för varje dag som går, men livet är bättre så här. I morgon ska jag kolla upp om min kropp har den mest hälsosamma fettprocenten. Mycket talar för att den har det.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2022-11-16 11:48