Annons

Mansbarnet
Johan Holmström skriver om samtidens mirakel och plågor.

Annons
 

MIRAKLET SOM ÄR VARJE SÅLD KVÄLLSTIDNING.

Så kom det sig en dag att jag gick och köpte mig en kvällstidning av papper. Det var flera år sedan jag ens bläddrade i en och upplevelsen blev oväntat stark. Vad är det för ett bisarrt föremål jag håller i min hand? Internet som tryckts på papper, sickna tosserier, vad ska de hitta på härnäst? Kvällstidningar är bra på att dunka ut snuttar om ditt och datt på en skärm. Och alla har en skärm. Inser ni att kvällstidningarna trots det trycks vareviga dag på riktiga, nerhuggna träd och att folk åker runt i skåpbilar och distribuerar de platta träprodukterna med internet skrivet på sig till samtliga kiosker i hela Svea rike? Jag är osäker på om jag till fullo insett det ens nu när jag skrivit det.

Annons

I flera år har jag läst att kvällstidningarna är oroliga för att de ska dö som tryckt format. Väldigt negativ inställning. Betrakta istället varje dag framöver då det säljs ett fysiskt exemplar till en människa som ett rent mirakel. Ställ er och häng vid en fontän som George Clooney och gänget gör i slutet av Oceans 11 och bara glittra med ögonen. Ni sålde sand i öknen och vann med det hela sälj-VM. Njuuut!

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar