Annons

Mansbarnet
Johan Holmström skriver om samtidens mirakel och plågor.

Annons
 

ÖLMANNEN.

Häromdagen bevittnade jag något lite extra på en sunkbar i Berlin. Där satt ett par i 25-årsåldern, båda med helt ordinär kroppsbyggnad. Mannen skulle till och med kunna klassas som ranglig. Paret hade investerat i en lång träbricka med tolv öl. I menyn kunde jag läsa att det främsta säljargumentet för denna präktiga ölbricka var att det bjöds tolv öl till priset av tio.

Annons

Parets ölbricka rönte viss uppmärksamhet vid mitt eget bord. Känslan kring paret var date och tolv öl på en gång får väl sägas vara en ovanlig beställning för två personer i den situationen, så länge det inte handlar om två nykära ölgubbar på Ringvägen som hoppat av AA tillsammans och nu satsar på en sista gemensam ölfärd rätt ner i skiten. Men jag tror inte det var så. Det kändes mer som att det bara var en vanlig date, som samtidigt var lite ovanlig i och med att de redan från början bestämt sig för att bli kraftigt ölfulla ihop och spara in pengar motsvarande två öl för att lägga på något roligare, men förmodligen två till öl.

En del frågor dyker upp. Hur snabbt tänker de att de ska dricka sina tolv öl? Minst tre öl var lär väl bli ljumna och nog bara den första riktigt kall. Ett par stycken kan nog till och med hinna bli lika varma som rummet, i det här fallet bortåt 23 grader. Vi satt och resonerade om det här en stund när ny, chockerande information presenterade sig. Personalen kom med en gin och tonic till henne. Hon hade inget med de tolv ölen att göra. Alla var hans.

Scenen, som den alltså bör ha utspelat sig:

SERVITRIS: Guten tag unt hjertlishcen wilkommen till vår sunkbar. Vad får det lov att vara?

HON: En gin tonic tack.

HAN: Hmmm…gud vad svårt…pompidompompom…allt låter så gott…äh jag tar tolv öl.

Så agerar bara en man som lärt känna sig själv grundligt och inte tänker hymla med vad han har upptäckt där inne. Eller naturligtvis en potentiellt livsfarlig galning som försvunnit helt in i sin egen konsekvensbefriade verklighet.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar