Annons

Mansbarnet
Johan Holmström skriver om samtidens mirakel och plågor.

Annons
 

MARK ZUCKERBERGS LILLA PRESTATION.

Var ute i lördags med en kompis och det smög fram att hans absoluta favoritkändis, alltså den han hade blivit mest imponerad av att träffa i hela världen, är Mark Zuckerberg. Jag blev typ förbannad när jag hörde det. Nu kanske jag underskattar hur svårt det är att göra facebook, men ärligt talat, hur svårt är det att göra facebook? Som att mänskligheten inte hade kommit på det ändå!

Annons

Jag gissar att när facebook kom satt det i alla fall hundra andra runt om i världen och knackade på sin egen mer eller mindre exakt likadana grej. Och Mark blev först eller var lite bättre än de andra eller hade kanske bara mest tur. Ingen aning, kul för honom. Men om Mark Zuckerberg aldrig funnits är jag helt övertygad om att vi hade fått en precis likadan grej som facebook, fast med annat namn och annan design och vi hade fått vänta max ett år. Om vi jämför det med andra prestationer som man kan imponeras av här i världen så hade till exempel ingen annan spelat in Sergeant Pepper om inte Beatles gjort det, utan då hade vi inte haft den skivan.

Jag har inget emot att det går kanon för Mark Zuckerberg, jag tror bara inte han påverkat världen i den utsträckning som det brukar framställas. Han får två getingar och om han hade ringt och ville ta en öl någon kväll hade jag såklart tackat ja, men utan riktig gnista.

PS. Men om Mark faktiskt skänker 99% av alla sina pengar till välgörenhet, då tar jag tillbaka allt och skriver ett hyllningsinlägg samtidigt som jag ylar “Förlåååt Mark, du är bäst, jag är blott härsken avföring under Er kungliga sko” DS.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar