Mansbarnet

Mansbarnet

Mansbarnet

Johan Holmströms blogg om samtidens trivialiteter.

Jul hos Mansbarnet

Johan Holmström  |  Publicerad 2022-12-14 11:33  |  Lästid: < 1 minut

Hemma hos oss har vi redan firat jul i flera veckor. Det har stått en fullt klädd gran i lägenheten och spridit prematur frid sedan slutet av november. En bra jul firas nämligen så tidigt det bara går. Allting är roligast innan det faktiskt händer och de oundvikliga besvikelserna börjar rulla in. Genom att ta ut segern i förskott blir det i alla fall någon form av garanterad seger.

Min jul börjar så fort löven är borta från träden och slutar tyvärr omedelbart på nyårsdagens morgon. Efter det är jag oförmögen att ta in mer jul. Den nyss så älskade granen måste omgående slitas i flisor. Om jag skulle pynta dagen innan julafton, som vissa hävdar är det rimliga, skulle det ge mig blott åtta dagar julmys. Hur är åtta dagar julmys bättre än fyrtio? 

Julstämning är dessutom lurigt. Vissa år kommer den inte. Plötsligt är julen bara över och man missade det. Att pynta tidigt ökar chanserna för fullt utvecklad julstämning drastiskt. 

Vidare anser jag att man bör säga god jul till folk och fä hela mellandagarna. Avarten ”god fortsättning” är så jävla trist. Vad är det för tafatt, försäkringskassan-mässig uppmaning? För den som söker en kompromiss kan jag rekommendera en som lanserades för mig av en hyfsat färsk invandrar-gubbe i en butik i Kristianstad. Han ropade glatt ”Julen fortsätter” till alla kunder under mellandagarna och det är precis den känslan jag vill åt. 

God jul, julen fortsätter och gott nytt år!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2022-12-14 11:33