Annons

Mansbarnet
Johan Holmström skriver om samtidens mirakel och plågor.

Annons
 

GENIAL ELLER OFATTBART KORKAD IDÉ FÖR ATT FÅ EN GRATIS TESLA.

Innan vi börjar vill jag påminna alla om att jag inte besitter några som helst ekonomifärdigheter, förutom en viss magkänsla kring när det är fördelaktigt för mig att föreslå en splittad nota. Påminnelsen görs i händelse av att det mot alla odds skulle existera en läsare som är tillräckligt korkad för att fatta privatekonomiska beslut utifrån “information” hittad på en blogg som heter Mansbarnet och återfinns hos en modetidning strax under en grooming-blogg. Med detta sagt, låt oss nu prata ekonomi och hur alla kan få en gratis Tesla.

Annons

Säg att du skaffar två kreditkort från två olika företag, båda korten med hög kreditgräns. Sen spatserar du ner till din lokala Tesla-handlare och köper ett fint exemplar för en miljon. Du betalar med ett av dina kreditkort. Sen kör du runt och päser i Teslan i en månad tills räkningen kommer. Du är skyldig kredtikortsföretaget en miljon. Så du betalar räkningen med det andra kreditkortet. Sen håller du på så här livet ut. Varje månad betalar du din miljonskuld med det andra kortet och alltid i tid, så det blir ingen ränta. Teslan och du har ett fantastiskt, fossil-fritt liv tillsammans och du vaknar skrattande varje dag.

Efter femtio toppenår är det tyvärr dags för dig att dö, förmodligen i en livsstilsrelaterad sjukdom orsakad av allt kostnadsfritt sittande som ägt rum i de bekväma Tesla-sätena. När du dött är det ett av kreditkortsföretagen som har oturen att sitta på skulden. Tråkigt för dem såklart att du är död och inte kan betala, men nu har det gått femtio år och inflationen har gjort sitt, så en miljon är nog vad ungefär vad en kokosnöt kostar så de skiter i vilket. Ingen förlorade alltså.

Detta kan ju inte funka, jag inser ju det. Men jag kan inte komma på varför. Tesla försäljaren är glad, för hen drog in en miljon. Du är glad, för du fick en gratis Tesla hela livet. Kreditkortsföretaget som åkte på skulden fick inte pengar för en kokosnöt och det är kanske lite synd om dem, men folk måste ju dö från större skulder än så hela tiden.

Vad betyder det här? Dags för Tesla? Lyxfällan? Öppen anstalt?

 

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar