Annons

Mansbarnet
Johan Holmström skriver om samtidens mirakel och plågor.

Annons
 

FLYGPLAN OCH FALLSKÄRMAR

Läste att några ingenjörer håller på att äntligen försöka få till en stor fallskärm på flygplanskabinen, så att den kan kopplas ur och lugnt och stilla dingla ner mot marken i händelse av en flygolycka. Jättebra, kör på, jag har inget att klaga på.

Annons

Men dagen efter såg jag en annan artikel, av betydligt retligare slag. En snubbe i Skåne har hört av sig (antar jag) till Aftonbladet för att berätta att han hade samma idé redan 1998. Han har till och med skisser för att bevisa det!

Som att det vore nåt! Jag gissar att minst 50% av alla människor som hört talas om fallskärmar och flygplansolyckor kommit på den här så kallade idén innan tretton års ålder. Men idén har tyvärr noll värde utan en fungerande plan för genomförandet. Själv hittade jag på en tidsmaskin när jag var sju. Det var jättelätt. Några snabba drag med färgkrita bara. Sen hade jag en rätt vag idé om själva konstruktionen och har inte riktigt kommit vidare med projektet. Därför vore det väl också aningen magstarkt om jag, i händelse av att någon faktiskt skulle lyckas uppfinna en fungerande tidsmaskin, kom dragandes med min gamla teckning och ville vara med och dela på Nobelpriset.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar