Inflationen av den där emojin som skrattar så den gråter börjar bli problematisk. Instagram är snart förlorat. Problemet är dels att gråttskratt-emojin brukas som ett tomt artighetsskratt på grejer som är direkt tråkiga och dessutom dyker den gärna upp som en övertänd trio.

Vi behöver en annan symbol för artighetsskratt. Eftersom det inte finns någon särskilt avsedd kan väl alla välja den där som bara är lite skrattig istället, vad är det för fel på den? Jag kan bara komma på tre gånger i hela livet när jag skrattat så mycket att den vanliga skratt-emojin inte hade räckt till och det har verkligen inte varit i samband med en fickjlummen festbild på Instagram. Första gången var när jag såg Nakna Pistolen, andra var när jag såg Jim Carrey födas ut från en mekanisk noshörning i Ace Ventura 2 och senast var det när jag såg på Americas funniest home videos hur en urgammal, stolt gubbe i smoking skulle gå nerför en trappa med en bricka fyllda champagneglas till en massa förväntansfulla bröllopsgäster och så ramlade han såklart och slog sig utav bara helvete. Hela bröllopet förstördes! För alla dessa tre skrattupplevelser hade det varit adekvat med skrattgråtemojin, men en hade nog gjort jobbet, på trappgubben absolut max två. Tre! Nej så roligt är det ingen som har.

När ni ser någon slarva med det här, kommentera gärna direkt. Skriv “Så roligt var det inte” och hashtagga med #skrattamindre.

 

mansbarnet_2