Mansbarnet

Mansbarnet

Mansbarnet

Johan Holmströms blogg om samtidens trivialiteter.

Extra nördigt inlägg om varför du aldrig ska anställa någon som spelar Octane i Apex Legends.

Johan Holmström  |  Publicerad 2020-04-27 14:36  |  Lästid: < 1 minut

Om jag någon gång blir HR-chef på ett stort företag kommer en av frågorna i till potentiella anställda vara; ”Vem spelar du som i Apex Legends?” Alla som svarar Octane får gå hem direkt. Med detta enkla knep skulle jag snabbt bli en av landets skickligaste rekryterare och sedermera synas med ett vinnande leende på omslaget till tidningen Chef.

Vad kan vi dra för slutsatser när en person gillar Octane?

1. Det är en egoist. Octane-spelare springer långt i förväg för att ta alla bra grejer och där blir de skjutna. De skiter i jumpmastern och landar var de behagar. De lootar skamlöst lådor när man själv ligger och blöder bredvid. Om du har en Octane på jobbet kan jag garantera att hen kommer sno dina laddare.

2. Personen kan troligen inte tänka framåt. Den genomsnittliga Octane-spelaren har efter mer än ett år ännu inte begripit att Apex är ett taktiskt spel. Octane rusar pepprande in precis var som helst och blir dödad. På ett jobb motsvaras detta av att be en kund dra åt helvete och kasta ett äpple i huvudet på dem så fort minsta motstånd uppstår.

3. Hen förstår inte grundläggande abstrakta koncept. Vi andra spelar ett spel som handlar om att ha ihjäl alla andra lag. Octane spelar ett eget märkligt sakletar-spel där det handlar om att hitta bäst ryggsäck. Så om du anställer Octane som projektledare till din content-byrå finns det påtaglig risk att du efter tre år upptäcker att Octane hela tiden trott sig arbeta som herrfrisör.

Om du liksom jag är sugen på att anställa folk helt efter vem de spelar i Apex skulle jag rekommendera Lifeline, Wattson, Crypto, Caustic och Gibraltar. Bra, hederligt folk.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-04-27 14:36