Mansbarnet

Mansbarnet

Mansbarnet

Johan Holmströms blogg om samtidens trivialiteter.

Euron slinker med?

Euromynt och sedlar,, en rökande man samt en inklippt natoflagga
Johan Holmström  |  Publicerad 2022-05-16 13:13  |  Lästid: < 1 minut

Nu när vi brakar in i Nato, från att bara några månader tidigare inte ens varit minsta sugna, kanske vi ska omvärdera Euron också. Slänga med den i dealen när vi ändå är igång. För visst var det lite löjligt av oss att rösta nej till Euron? Klart att det måste vara bättre att tillhöra en stor valuta än att ha en egen smurf-peng?

Min teori om varför Sverige röstade nej till Euron är att vi tyckte våra egna pengar var fina och mysiga att titta på när vi höll i dem. Nu när ingen ser pengar längre spelar den saken mindre roll. En ny folkomröstning borde resultera i ett ja till Euron.

Motsidans bästa argument är hur trist det blir att ha en nolla mindre på kontot. Inget dåligt argument i och för sig, just den biten lär svida. Lönespecen kommer kännas som ett grymt skämt i flera år efteråt, innan hjärnan vant sig. 

Pratade med en kompis om saken och han tyckte vi kunde slänga in starköl på Pressbyrån och legaliserat cannabis i paketet också och snabbspola det genom riksdagen som ”Stora osvenska reformpaketet”. Spännande tycker jag. Ett helt nytt land plötsligt, från en dag till en annan. Som att vara liten och få en motorcross, en rambokniv och en hoppborg på en enda hysterisk julafton. Stor eufori och bara en liten, liten oro över att ens föräldrar eventuellt har tappat omdömet.

Något mer ni är sugna på när vi ändå är igång? Hembränning? En tysk k-pist i handskfacket? Passa på!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2022-05-16 17:07