Annons

Mansbarnet
Johan Holmström skriver om samtidens mirakel och plågor.

Annons
 

ETT NYTT KÖN.

Efter att jag som så många andra successivt blivit mer medveten om samhällets många könsrelaterade orättvisor, har jag hittat på ett sätt för att enklare kunna föreställa mig hur det kan kännas att vara kvinna i olika situationer. Jag föreställer mig ett nytt tredje kön. Ett kön som är 30% större än män och 50% starkare. Låt oss kalla detta nya kön en tjong och tänka oss att de flesta tjongar är sexuellt attraherade av män. De har också lika mycket makt i samhället som män jämfört med kvinnor.

Annons

En genomsnittlig svennebanan-tjong skulle då vara 215 cm lång och väga 108 kilo. En lite mer rejäl tjong motsvarande Shaquille O´Neal skulle vara 280 cm. De flesta skulle såklart vara snälla och trevliga, men kroppshyddans väldighet i sig skulle nog räcka för att tona ner i alla fall mitt annars rätt gaffliga beteende några pinnhåll i närheten av dem. I synnerhet om det också var tjongarna som stod för nästan alla våldsbrott i samhället. Här är några helt vanliga situationer som jag nog funnit obehagliga bland tjongar:

Fulla tjongar i stora, bröliga after work-gäng som glor lystet när jag går förbi i mina smala Blk Dnm-jeans modell 25, som onekligen sitter mycket smickrande.

Att jobba på ett ställe med makten centrerad hos tjongar som håller på med tjong-bandy eller nåt annat fysiskt på fritiden som jag inte är intresserad av alls, men som jag hakar på ändå för att känna mig som en i gänget och komma nån vart. Väl där får jag en känsla av att tjongarna nog tyckte det var roligare innan jag var med.

Följa med en, vad det verkar, helt normal tjong jag inte känner hem från krogen för eventuellt sex.

Vara full på krogen överhuvudtaget, vara ensam utanför lägenheten efter att det blivit mörkt, springa i parken, gå på sport, gå på konsert, ha ett öppet instagram-konto, ja faktum är att om tjongarna funnits hade det sannerligen inte blivit lilla jag som bränt kalsongerna och startat den manliga frigörelsen. Jag hade varit livrädd och mest stannat hemma vid spisen och TV-spelen. Framför allt hade jag nog varit riktigt jävla less på såväl män som tjongar som tyckte att det här gnölet om mäns rättigheter verkar lite överdrivet.

Office Lens 20151217-203307

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar