Mansbarnet

Mansbarnet

Mansbarnet

Johan Holmströms blogg om samtidens trivialiteter.

Det mjäkiga corona-föräldraskapet.

Johan Holmström  |  Publicerad 2021-05-25 14:42  |  Lästid: < 1 minut

I morse sa min 9-åriga son att han mådde lite dåligt. Ojojoj, sa jag. Stackars lille gullevän, då får du stanna hemma och titta på Mandalorian istället för att gå till skolan. Efter en kvart mådde ungen såklart bra. Det här hade inte hänt utan corona. Då hade jag hånskrattat åt hans gnäll och sparkat ut honom genom dörren. Kommer jag någonsin hitta tillbaka till den föräldern igen?

Tänk om vi alla nu ska bli som de gamla släktingarna jag hörde talas om som liten? De som mindes andra världskriget och därför blev galna i att gömma undan och spara saker som gamla. Minsta snörstump skulle bevaras i händelse av krig. De spelade ingen roll vad alla andra sa, när som helst skulle tysken stå för dörren och då var det dags äta snörstumpen till lunch.

I höst får vi skärpa oss. Ingen handsprit, feberfria barn går till skolan och vi håller i stången i tunnelbanan utan vantar. I en övergågnsperiod kanske vi till och med måste ta tillbaka kund/konsult-kramen, bara för att stabilisera pendeln en smula.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar