Annons

Mansbarnet
Johan Holmström skriver om samtidens mirakel och plågor.

Annons
 

DET HÄR MED ATT FOLK SÄGER ATT JAG SER SMAL UT.

Varje månad är det någon som säger till mig att jag ser smal ut. Naiv som jag är har jag tolkat det som att jag ser just smal ut. Men efter visst klurande har det nu gått upp för mig att sanningen är den rakt motsatta.

Annons

Det måste vara så att bilden de har av mig i sina huvuden är en tjock karikatyr. Så när de ser mig och konstaterar att den verkliga Johan inte ser lika grotesk ut som julgrisen de har för sitt inre öga uppstår diskrepans och en “komplimang” med överraskat tonfall slipper ut. “Du ser smal ut” säger de, men menar “Du ser mindre rultig ut än jag minns dig”. Den här otäcka lögnen sägs endast till, ja, oss får jag väl tyvärr säga, som har lite mer kropp att älska. Är det någon som säger så här till Tobbe Trollkarl tror ni? Nej, det är det inte, för han är smal. Stackars mig. Buhuuuuuu.

Och innan ni avfärdar det här som en konspirationsteori så vill jag tillägga att min vikt varit samma i minst fem år, plus minus ungefär 2%. Buhuuuuuu!

Office Lens 20151201-214246

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar