Mansbarnet

Mansbarnet

Mansbarnet

Johan Holmströms blogg om samtidens trivialiteter.

Det enda jag vet om bilar är att laddhybrider är fånigt.

Johan Holmström  |  Publicerad 2020-11-18 14:06  |  Lästid: < 1 minut

Att byta bil är ett konsumtionsmässigt helvete. Jag har försökt i flera år, men det går inte. Marknaden verkar vara perfekt avvägd. Det finns inte några kap att göra över huvud taget. Du får EXAKT vad du betalar för och det gör mig galen. Fler saker som gör mig galen:

1. Så fort en ny bil jag väntat på kommer ut på marknaden så kan man läsa om en mycket bättre bil som kommer nästa år.

2. Alla facelifts. Så fort en bil fått ett facelift kan jag knappt titta på den gamla modellen längre. Detta förgör hela begagnatmarknaden för mig. En två år gammal bil på Blocket kommer se fin ut i typ ett år, innan den nya kommer med sina tuffa lampor och kanske en blank list någonstans och då kommer min bil direkt bli en vårta i ansiktet på hela familjens varumärke.

Vissa dagar när jag googlar på bilar eller läser bilsajter är jag sugen på en begagnad dieselbil som kan tankas med HVO och andra dagar är jag sugen på en Tesla. Sen inser jag att jag bara kör 700 mil om året och minns hur min pappa räknade ut att det skulle kosta flera hundra kronor per mil att ha en Tesla, vilket min kompis Samuel retsamt liknade vid att jag skulle behålla Citroenen och bara kasta ut 20-lappar genom fönstret medan jag körde.

Det enda jag egentligen kommit fram till är att laddhybrider är det nya HD-ready. Ett töntigt mellansteg. Som att bevittna det sämsta ledet i en evolutionär process; en fisk som kravlat upp på land och ska bli ett rådjur på sikt, men just nu bara är en äcklig slemhög med gälar, dåliga lungor och små stumpar till ben. Så en sån ska jag nog inte köpa. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-11-18 14:06