Mansbarnet

Mansbarnet

Mansbarnet

Johan Holmströms blogg om samtidens trivialiteter.

Dags att köpa hembränningsapparat.

Johan Holmström  |  Publicerad 2020-05-07 22:14  |  Lästid: < 1 minut

Coronan verkar har haft en turbofierande effekt på svenska hobbys. Själv har jag köpt en sous vide och vakuumförpackar nu allt jag kan komma över som ser ätbart ut. En kollega som jag skulle jobba med häromdagen ställde in för att (misstänker jag) istället sladda runt i gruset med sin nya radiostyrda bil. Typ varannan människa verkar ha tappat förståndet helt och skaffat katt eller hund.

Men ännu känner jag ingen som har en hembränningsapparat. Verkar vara en trevlig hobby annars. Jag förutspår att det kommer göra stor comeback i medelklass-villorna inom två år. Jonas Cramby är säkert igång för länge sen. När den siste ölbryggaren äntligen tröttnat på grumlig dubbelbock, blir det dags att trappa upp. Vin går inte, för det är för svårt. Men sprit verkar lite vem som helst kunna få till. Dessutom måste det stå mängder med gamla hembränningsapparater i diverse redskapsbodar runt om i landet, så att få tag på en går säkert på en eftermiddag.

Minns ni när alla började baka cupcakes? Det här kommer bli precis lika mysigt, fast man blir full också. Du plockar en massa äpplen i grannskapet och snart står det och puttrar något calvados-liknande i uthuset. Är det ens straffbart längre? I teorin ja, men kan det verkligen vara så att polisen bryr sig om en och annan hipster-gubbe i Enskede som myskokar lite fruktsprit för eget bruk i källaren? Nej, så klart inte. 

Midsommar 2022 tippar jag blir första gången en snubbe i Patagonia-keps berättar alldeles för ingående om exakt hur han gått tillväga för tillverka en brun, otäck starkvara som står upphälld i ett plastglas framför mig.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-05-08 07:45