Annons

Mansbarnet
Johan Holmström skriver om samtidens mirakel och plågor.

Annons
 

BIG MAC GÅR VIDARE MOT NYA UTMANINGAR.

Hamburgartrenden har brakat fram med oanad kraft i snart ett decennium. Så många av oss har vid det här laget ätit så pass många fantastiska burgare att vi borde kunna enas om att Big Mac inte passar in i kategorin längre. Låt oss med en röst upplysa Big Mac om att: “Du må vara riktigt mumsig, men någon hamburgare är du inte.”

Annons

Jag gillar Big Mac och det är av ren hänsyn jag vill klassificera om den. Att låta den tävla i samma kategori som riktiga hamburgare är bara taskigt, precis som det vore hemskt om vi ställde samma krav på vrålapor som människor. Vrålapan har många unika egenskaper (till exempel ett kraftigt vrål), men kommer aldrig bli en produktiv skattebetalare. Den hade slagits ut fullständigt i konkurrensen på den mänskliga arbetsmarknaden. Vrålapan och dess kvaliteter måste istället jämföras med andra apor, såsom gibbon eller japansk makak.

Så var ska vi då sortera in Big Mac? En ledtråd är att Big Mac till 90% består av kladd. Ingredienserna är så gott som omöjliga att separera när de väl förts samman. Och då finns det en given kategori. Big Mac är en smörgåstårta. En jättetrevlig smörgåstårta till och med.

Troligen bör vi i samband med omklassificeringen också byta ut namnet. För det är ju ingen stor smörgåstårta det här, utan snarare en lagom bit. Jag föreslår Lilla Mackis, men är öppen för feedback. I steg två tror jag också det är en god idé att byta form på den före detta hamburgaren och göra den fyrkantig, för att på så vis visuellt underlätta förflyttningen till smörgåstårta-kategorin. Här finns säkert pengar att spara också för McDonalds, som kan förbereda en mäktig smörgåstårta och sedan skära ut Lilla Mackisar i takt med att beställningarna rasar in.

Office Lens 20160329-215933

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar