Mansbarnet

Mansbarnet

Mansbarnet

Johan Holmströms blogg om samtidens trivialiteter.

Att slåss med ett djur.

Johan Holmström  |  Publicerad 2021-06-03 08:52  |  Lästid: < 1 minut

Enligt en YouGov-undersökning tror 8 procent av amerikanska män att de kan besegra ett lejon i en obeväpnad kamp på liv och död. Än mer överraskande är kanske att också 7 procent av kvinnorna tror sig stå som segrare istället för uppätna. Ännu fler av båda könen tror att de skulle slå ner en gorilla och till och med en elefant. Vet de inte vad en elefant är? Var på elefanten tänker de ens att de ska börja slå? Om jag så fick tusen frislag och elefanten var sjuk så hade jag aldrig satsat på mig själv i den fighten.

Först tänkte jag att det här var ett utslag av amerikansk hybristradition, men den idén krossades längre ner i undersökningen där det visade sig att bara 71 procent av männen tror sig kunna besegra en gås. Vad är det som pågår? Nästan tre av tio män har så låga tankar om sin egen stridsförmåga att de tänker att en tjock fågel med brytvänlig hals hade knockat dem.

Vet jag ingenting om människor? Vet jag ingenting om djur? Hade jag fått stryk av en gås? Det finns mycket att grubbla på här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-06-03 08:52