Mansbarnet

Mansbarnet

Mansbarnet

Johan Holmströms blogg om samtidens trivialiteter.

Att köpa ett kräk.

Undulater
Johan Holmström | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2021-10-06 12:41  |  Lästid: 2 minuter

Eventuellt kommer vi att köpa ett husdjur. Den främsta orsaken är det lågfrekvent dåliga samvete som mullrar i R och mig över att barnen växer upp långt från naturen. Frågan är då vad vi ska köpa.

Husdjur kan delas upp i två grupper. Personligheter eller Inredning. Egentligen är jag mest sugen på inredningsdjur och då främst fiskar, det bästa inredningsdjuret. Tänk att få sitta i fåtöljen och prassla med en tidning medan man bevittnar Röda havets sagolika fauna sväva framför ens ögon, bara en meter bort. Tyvärr är det bara jag som vill ha fiskar, så om vi köper är det ”hundra procent mitt ansvar” och den attityden känns ej lockande. 

I andra änden av tabellen har vi hund, det bästa personlighetsdjuret. Men krånglig varelse att äga. Lever länge, dyr, jobbigt på semester, måste ut och kissa på morgonen. Ett helvete utan slut. Det går bara inte. Så vi får leta i mitten, i kompromissernas förrädiska rike.

Kanin, marsvin och sköldpadda saknar alla personlighet och bör således klassas som inredningsdjur. Tyvärr gör de ett kasst inredningjobb med alla sina anskrämliga tillbehör. Förutsätter att gnagarna också gärna försämrar befintlig inredning med onödigt tuggande. En sköldpaddsbur kanske kan konstrueras någorlund stilrent, men ryktet säger att kräket själv ofta luktar illa.

Katt har förvisso mycket personlighet men jag gillar inte personligheten. Jag vill helst inte köpa hem en ny ovän hur mycket inredningsbonus den än har med sig.

Så jag landar i undulater. Någorlunda märkbara personligheter. Rätt fina burar enligt internet. Lagom livslängd. Hanterbar avföring. Har jag rätt? Kan vi köpa undulater? Kommer kvittret knäcka oss? Speak now or forever hold your peace.

PS. Det ALLRA bästa djuret skulle självklart vara en genetiskt modifierad elefant, stor som en kokosnöt ungefär, som man kunde gosa i soffan med. Men jag vet inte om det är på gång än. DS.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-10-06 15:54