Mansbarnet

Mansbarnet

Mansbarnet

Johan Holmströms blogg om samtidens trivialiteter.

Att äga en låda starköl.

En låda öl
Johan Holmström  |  Publicerad 2021-09-14 08:59  |  Lästid: 2 minuter

När jag köpte min första lägenhet gjorde jag stora planer om att alltid ha starköl i kylen, som i amerikanska filmer. Jag skulle komma hem från jobbet och ta en casual öl. Kanske att det skulle vara 33 centilitersburkar som är så sköna att kasta och så skulle jag kasta en sån till en kompis som fångade den med en hand. Det var drömmen. Alla mina killkompisar närde exakt samma dröm. Och vi köpte öl när vi flyttat in i våra lägenheter men drack upp allihop på en kväll och sen fick det vara bra med den drömmen. 

Åren gick, jag blev en vuxen mogen man och plötsligt förmögen att ha öl hemma. Ändå har jag aldrig öl hemma. Det är för jobbigt att bära. Att köpa typ sex öl och bära hem känns meningslöst. En vobblig systemetpåse som skär i fingarna och så tar ölen ändå slut och så måste man gå och bära igen. Då skiter jag hellre i det. Ibland är jag på systemet och står framför ölen en stund och slås av hur sinnessjukt det är att det finns folk som har energi nog att bära hem så mycket vätska en vanlig dag. 

Istället fantiserar jag ofta om att köpa en hel låda öl och riva av allt ölrelaterat elände på en enda plågsam helvetespromenad. Men hur ofta är man redo att bära hem en låda öl? Jag vet exakt. En gång var tredje år. Så på tolv år har jag haft en låda öl hemma fyra gånger och det har varit bland de lyckligaste perioderna i mitt liv. En låda är så mycket. Man tar en öl ibland och det märks inte. FInns fortfarande massor kvar. Det känns som att lådan ska räcka livet ut.

Men lådan tar ändå slut förr eller senare och då står man där igen, lådlös och vilsen. Jag önskar att det fanns ett företag vid namn enladaol.se med en speciell låda som berättade för internet när den var tom. Då skulle man få ett sms där det stod: ”Det verkar som att din låda med öl är tom. Vill du ha en ny?” och så tryckte man ja och så kom Budbee hem med en ny låda och tog den gamla. Hur kan det inte finnas? När kommer det? Finns det redan men ingen har berättat för mig? Och tipsa inte om nån tysk sajt på darknet nu eller systemets hemleverans för den delen, för aldrig i livet att jag betalar 120 kronor extra för den där lilla promenaden jag definitivt borde orka själv.

Det dummaste i allt det här är att jag inte ens gillar öl särskilt mycket. Jag vill ha den hemma mycket mer än jag vill dricka den. Men fan vad jag vill ha den hemma.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-09-24 14:58