Annons

Mansbarnet
Johan Holmström skriver om samtidens mirakel och plågor.

Annons
 

Är tryffel bara en bluff?

Nu börjar mitt mest bortskämda inlägg hittills: Jag är besviken på svampen tryffel. Den smakar ju knappt något! Varför utmålas det här som en delikatess? De tryfflar jag ätit har antingen smakat ungefär lika mycket som en champinjon, alltså gott, men diskret. Eller så har de bara smakat lite unket. Och det kan inte vara att jag bara ätit dålig blufftryffel, för senast åt jag det på Frantzén och han är ju så sinnesrubbat noga med detaljerna att den tryffeln säkert burits fram på en sidenkudde genom Europa och inte ens då var det en smakupplevelse större än en välstekt fiskpinne. Tre teorier:

Annons

1. Tryffelolja har förstört alltihop med sin syntetiska supersmak.

2. Min tunga är defekt och bör omedelbart kasseras.

3. Tryffel är en bluff som alla låtsas smakar jättemycket.

Den som lyckas presentera en smakrik tryffelrätt för mig utan att fuska, kommer krönas till drottning av England.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar