Mansbarnet

Mansbarnet

Mansbarnet

Johan Holmströms blogg om samtidens trivialiteter.

Amerikanska heterosexuella män bör promota metersystemet.

Johan Holmström  |  Publicerad 2022-06-09 08:08  |  Lästid: < 1 minut

Ibland är det att läge att googla amerikanska längdmått-enheter för att kolla om systemet verkligen är så urbota korkat som man minns det. Och visst är det! Det går tolv tum på en fot. Tre fot på en yard. Och 1760 yards på en mile. En jävla soppa. Och det här behåller de trots att det har uppfunnits ett annat system där allt bara är tio hela vägen.

Men kanske finns hoppet om förändring hos de heterosexuella männen. Enligt internet verkar det nämligen vara som så att amerikanska kvinnor bestämt sig för att minst 6 fot är en bra längd på en man. Att vara under 6 fot är alltså mindre attraktivt och många på Tinder skriver rätt ut att män under 6 fot kan swipa vidare utan att passera samlag.

6 fot är 182.88 cm. Om USA byter till metersystemet kommer den nya attraktionsgränsen bli 180 cm. 185 cm har ingen riktigt schwung med en femma på slutet och att avrunda till 190 cm tror jag blir ohållbart. Gruppen heterosexuella män över 190 cm är helt enkelt för liten för en fungerande dejting-marknad.  Så genom enhetsbytet blir hela gruppen inom dessa 2,88 cm kvickt mer attraktiva som genom ett trollslag. Alla övriga kortare män skjuts också uppåt i längdhierarkin. En man som var 175 och innan var på tok för kort är nu ”nästan 180”.

Visst, de heterosexuella amerikanska männen kan såklart också hålla på debattera rimligheten i att basera potentiella partners attraktionskraft utifrån längd, men jag tror mitt sätt går fortare. Hur ofta är ökad fysisk attraktionskraft bara ett kongressbeslut bort?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2022-06-09 08:09