Annons

Mansbarnet
Johan Holmström skriver om samtidens mirakel och plågor.

Annons
 

AIR BERLIN TOLKAR SAMTIDEN.

IMG_1974Så här har Air Berlin valt att smycka ut sina boardingkort. Och med boardingkort menar jag alltså helt riktiga boardingkort som ger kortets ägare inträde till riktiga flygplan. Vad kan vi dra för fem slutsatser av detta?

Annons

1.

Någon person, förmodligen på en reklambyrå, har föreslagit det här motivet i hård konkurrens med precis alla de nittiofyra miljarder andra motiv som går att välja i hela världen. Reklambyråpersonen har sedan förberett en presentation på sin lilla datamaskin och skuttat iväg till de glada laxarna på Air Berlin.

2.

Minst en person, men förmodligen en hel grupp, har fått förslaget presenterat för sig och köpt     det. ”Den där erotiska flygvärdinnan ska vi definitivt ha på våra boardingkort,”, har de ställt sig upp och sagt. ”Hon och hennes gäckande urringning signalerar exakt de framtidssäkrade värderingar som vi, de glada laxarna på Air Berlin, vill sända ut till omvärlden.” Mannen som var allra svettigast mellan dubbelhakorna reste sig, pruttade en apfelstrudel-doftande salut och gjorde rask sorti. Mötet var över.

3.

Då flygbolag generellt sett brukar vara ointresserade av att åstadkomma kontroverser betyder det troligen att de glada laxarna på Air Berlin inte tycker det här är nåt konstigt alls. För dem kunde det lika gärna vara en bild på ett trivsam tysk sjö. Nåt fint att vila ögonen på bara. Alla gillar väl trivsamma tyska sjöar, inte sant?

4.

När någon poängterar det märkliga i att trycka sexanspelande motiv på sina boardingkort kommer det att överraska de glada laxarna på Air Berlin. VA!? Blir ni sura av det!? Har ni inget annat att lägga energin på än vår hyllning till tutt…jag menar starka kvinnor.

5.

Nästa år kommer Air Berlin anordna dvärgkastning i loungen.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar